Fysiotherapie & Specialisaties

Bij de fysiotherapeut kunt u terecht voor diverse klachten van het spier en gewichtstelsel. Vaak is daarbij sprake van pijn, stijfheid, coördinatie en krachtsverlies dat uit zich als een functiebeperkingen in het bewegen. Fysiotherapie is voor iedereen met een beweegprobleem, jong of oud, sporter of niet-sporter.

 

Fysiotherapie is bewezen effectief bij:

  • Schouderklachten, bijvoorbeeld door overbelasting, artrose, een ‘frozen-shoulder’ of revalidatie na een operatie.

  • Rug- en nekklachten, door overbelasting, artrose, na een ongeluk (whiplash), of bij discusdegeneratie en hernia.

  • Diverse klachten aan de ledematen, zoals de heup, knie, enkel, voet, elleboog, pols en hand.

  • Andere gewrichts-, spier- en peesklachten vaak gerelateerd aan leefwijze, sport, houding en werk.

  • Revalidatie na een operatie: zoals een nieuwe knie of heup, of bij fracturen.

  • Neurologische aandoeningen zoals: CVA, Parkinson en Multiple Sclerosis.

  • Chronische klachten zoals bij: reuma, COPD, diabetes, fybromyalgie en chronische pijn.

  • Angst om te vallen. De fysiotherapeut kan ouderen helpen sterker en stabieler te worden.

 

Wat kunt u verwachten bij de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijks leven kunt voortzetten, weer aan het werk kan en of verantwoord kunt sporten/bewegen. Wij kunnen door speciale technieken en oefeningen de pijn, zwakte, bewegingsbeperking en andere klachten heel vaak opheffen. U leert hoe u zich bewust kunt worden van uw houding en manier van bewegen, hoe u signalen van het lichaam (spanning en pijn) kunt herkennen en daardoor problemen kunt voorkomen of beperken. Kortom, we werken toe naar een optimaal herstel en een duurzame oplossing.

 
 

Medical Taping

Medical Taping is een huidvriendelijke elastische tape dat ondersteunt het spier en gewichtstelsel. Medical taping is bewezen effectief bij de spanning in de spieren verhogen of juist verlagen, gewrichten stabiliseren, vocht afvoeren en pijn in een bepaalde regio verminderen.

 

Dry Needling

Dry needling is zeer veilige en zeer efficiënte techniek waar veel mensen baat bij hebben en waarbij een zeer dun naaldje in de spierknoop (triggerpoint) geprikt wordt. Het prikkelt de spiervezels en leidt tot vermindering van de triggerpoint pijn.

 
barriga-909452.jpg

Bekkentherapie

Bekkentherapie is voor iedereen die aan pijn lijdt in het bekkengebied. Zwangere vrouwen en moeders ervaren deze pijn vaker maar iedereen kan er last van hebben. Bekkentherapie is een effectieve behandeling voor lage rugpijn, bekkenpijn, bekkeninstabiliteit, urine-incontinentie, diastasis recti (abdominale scheiding) of voorkomt bekken-orgaanverzakking.

 
run-1342619.jpg

Sportblessures

De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij het herstel en preventie van sportblessures. Hij of zij begeleidt en adviseert hobbyisten tot ervaren sporters.

 

Beweegadvies

Beweegadvies is in principe voor iedereen. U heeft niet perse medische klachten nodig om een afspraak te maken voor een beweegadvies. Maar de belangrijkste doelgroep zijn patiënten met een chronische aandoening of inactief levenstijl.