Massagetherapie

In onze praktijk geloven wij in de therapeutische kwaliteiten van verschillende massagetechnieken om lichaam en geest beter op elkaar af te stemmen.

 
 
DSC_4882.jpg

Sportmassage

Sportmassage is een diepe spiertechniek om de spieren te activeren of te ontspannen en het herstel te bevorderen na een inspanning. Het wordt veel gebruikt bij sporters om de stofwisseling positief te beïnvloeden; hierdoor herstelt men sneller en kan het sporten eerder worden hervat. Ook voor niet-sporters heeft het goede therapeutische effecten. Het bevordert een psychische en lichamelijke ontspanning en verbetert uw herstelvermogen. Maak hier een afspraak met de therapeuten: Andy en Sofia


Shiatsu

Shiatsu is een massage afkomstig uit Japan waar het als een vorm van geneeskunde wordt gezien. Het is gebaseerd op acupressuur en gebruikt drukpunten op de meridianen (energiebanen). Deze banen zijn bekend uit de traditionele Chinese geneeskunde en zijn vergelijkbaar met de banen uit acupunctuur; het enige verschil is dat we bij shiatsu gebruik maken van onze duimen om druk uit te oefenen daar waar acupuncturisten naalden gebruiken. De duimdruk wordt gecombineerd met verschillende gewrichtsrekkingsoefeningen, wat een harmonieuze en diep ontspannende therapeutische massage geeft. Shiatsu kan gebruikt worden om een aantal medische problemen te behandelen, maar is speciaal geïndiceerd voor stress, angst, depressie en veel klachten van het bewegingsapparaat (nek- en rugpijn, migraine, enz.). De therapeut is Sofia. Maak direct een afspraak hier.

treatment-1327811.jpg

yoga-1146277_1920.jpg

Nuad Boran - Thai Yoga massage

Nuad Boran, of Thaise yoga massage, is een zeer oude, helende kunstvorm gebaseerd op specifieke drukpunten op de energiebanen van het lichaam, gewrichtsmobilisatietechnieken en spierrekking. De massage maakt het lijf los en geeft een diep ontspanning. De massage duurt minimaal een uur (minimaal) en vindt plaats op een opvouwbaar matras op de vloer. Nuad Boran is effectief tegen rug-, nek- en bekkenpijn. De therapeut is Sofia. Maak direct een afspraak hier.

 

Vergoedingen therapeutische massage

U heeft geen verwijsbrief nodig van uw huisarts om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut. Massage maakt onderdeel uit van uw fysiotherapiebehandeling en wordt dus als fysiotherapie vergoed. Lees hiervoor uw polisvoorwaarden. Bij onduidelijkheid hierover kunnen wij u helpen. Heeft u geen aanvullende verzekering, dan gelden onze tarieven.